De unieke Brijuni-eilanden

De unieke Brijuni-eilanden

Een paradijs voor natuur- en geschiedenisliefhebbers

Een must-do excursie!

Verrijk je avontuur met een excursie naar de Brijuni-eilanden!

De Brijuni-eilanden, ook wel bekend als de Brionische eilanden, zijn een groep van veertien eilanden en eilandjes gelegen voor de westkust van Istrië, Kroatië. Ze staan ​​bekend om hun natuurlijke schoonheid en historische en archeologische bezienswaardigheden.

  1. Nationaal Park Brijuni: Het grootste eiland, Veliki Brijun (Groot Brijun), is de thuisbasis van het Nationaal Park Brijuni, dat werd opgericht om de natuurlijke en historische rijkdom van de eilanden te behouden. Het park heeft prachtige flora en fauna, waaronder mediterrane vegetatie en exotische planten.
  2. Safari Park: Binnen het nationale park kun je een bezoek brengen aan de Safari Park, waar je verschillende exotische dieren kunt zien, zoals zebra's, olifanten, struisvogels en dromedarissen. Dit was ooit een privé-dierentuin van Josip Broz Tito, de voormalige president van Joegoslavië.
  3. Archeologische vindplaatsen: De Brijuni-eilanden hebben een rijke geschiedenis en herbergen overblijfselen uit de oudheid, waaronder Romeinse villa's, Byzantijnse forten en oude grafheuvels. Bezoek de archeologische vindplaatsen en leer meer over de oude geschiedenis van het eiland.
  4. Tito's zomerresidentie: Op het eiland Veli Brijun vind je de voormalige zomerresidentie van Josip Broz Tito, de Joegoslavische president. Het is nu een museum dat Tito's persoonlijke bezittingen en memorabilia tentoonstelt.
  5. Historische gebouwen: Bezoek historische gebouwen zoals de St. Germanus-kerk, de Byzantijnse Castrum en het fort Minor op de eilanden.
  6. Natuurlijke schoonheid: Verken de prachtige natuurlijke omgeving van de eilanden, waaronder stranden, bossen, meren en uitgestrekte gazons. Het landschap is ideaal om te wandelen en te genieten van de natuur.
  7. Excursies en activiteiten: Er zijn verschillende georganiseerde excursies en activiteiten op de Brijuni-eilanden, zoals fietsen, wandelen, snorkelen, en boottochten rond de eilanden.
  8. Bezoek aan de eilanden: Je kunt enkele van de kleinere eilanden per boot bezoeken, zoals Mali Brijun (Klein Brijun), waar je kunt genieten van rustige stranden en prachtige uitzichten.Wacht niet langer en boek nu jouw ideale camping op Istrië in Kroatië bij Easyatent. Met slechts een paar klikken boek jij al jouw droomvakantie. Easyatent heeft verschillende campings in Istrië  waar je heerlijk van je vakantie kunt genieten.

Hoe ver moet je rijden:
Fazana – Umag  31 km
Fazana – Porec  55 km
Fazana – Rovinj 31 km

Easyatent campings in de omgeving:
Camping Polari
Camping Vestar
Camping Valkanela
Camping Porto Sole

De Brijuni-eilanden, een paradijs voor natuurliefhebbers en geschiedenisliefhebbers, wachten om ontdekt te worden aan de kust van Istrië, Kroatië. Deze archipel biedt weelderige natuur, prachtige stranden en historische bezienswaardigheden, allemaal binnen handbereik van Easyatent campings. Geniet van een onvergetelijke ervaring op deze unieke eilanden. En waar kun je verblijven? Op de Easyatent campings, waar safaritenten met sanitair, maar ook de safaritenten zonder sanitair, zorgen voor een aangename kampeerervaring met moderne voorzieningen.