Reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatië

Bekijk onze campings
 • De beste campings van KroatiëDe beste campings van Kroatië
 • Vaste lage prijzenVaste lage prijzen
 • Persoonlijke servicePersoonlijke service
 • Luxe en comfortLuxe en comfort
 • Gegarandeerd een topvakantieGegarandeerd een topvakantie

Reizen naar Kroatië: op naar de Kroatische zon

Geniet van één van de accommodaties van Easyatent

Kijk je uit naar een avontuurlijke reis naar het prachtige Kroatië? Het is van groot belang om goed voorbereid op pad te gaan, zodat je geen onverwachte verrassingen tegenkomt tijdens je reis naar dit betoverende land. Wij voorzien je graag van essentiële informatie over reizen naar Kroatië, inclusief de benodigde reisdocumenten, verkeersregels, tolheffingen en andere financiële aspecten. Neem de tijd om je te verdiepen in alles wat Kroatië te bieden heeft als vakantiebestemming en maak je klaar voor een onvergetelijke reisavontuur met Easyatent. Geniet binnenkort van de warme zon en de prachtige bestemmingen die Kroatië te bieden heeft!

Reisvoorbereiding in de auto naar Kroatië

Wanneer je een reis naar Kroatië hebt geboekt en je er met de auto heengaat, helpen wij je op weg. Controleer van tevoren welke items je verplicht in je auto mee moet hebben:

 • Gevarendriehoek (2 wanneer je met een caravan of andere aanhangwagen reist)
 • Veiligheidsvest
 • Verbanddoos
 • Reserve lampen
 • Reservewiel

Ook is het verstandig om te zorgen dat je in Nederland al een tolbadge voor Kroatië aangeschaft hebt. Houd hierbij ook rekening met eventuele tol van de landen waar je doorheen rijdt. Een tolbadge voor Kroatië kun je kopen bij de ANWB.

Zorg ook voor wat contant geld in je auto voor het geval je toch nog onvoorziene kosten maakt onderweg.

Tanken in Kroatië

Niet alle brandstoffen zijn in Kroatië beschikbaar of ze hebben een andere naam. Tanken in Kroatië gaat dus voor jouw auto misschien even anders dan dat je bent gewend. We helpen je op weg:

Benzine
Euro 95 heet ‘Eurosuper 95’, ‘Bez Dovni Benzin’ of ‘Bezolovni benzin’.
Diesel
B7 heet ‘Eurodiesel’. Let op: tank geen ‘plavi dizel’ dit is blauwe diesel en is niet geschikt voor de auto of camper.
Gas
LPG heet ‘LPG’ of ‘Autoplin’ en is beperkt beschikbaar. Ga naar een overzicht met LPG tankstations naar: http://www.mylpg.eu/. Let op: je hebt een LPG vulnippel (dish) nodig.
Elektriciteit
Kroatië heeft een zeer beperkt aantal laadpalen. Kijk op http://chargemap.com/ voor de locaties. Planning en voorbereiding is hierbij dus erg belangrijk.

Verkeersregels in Kroatië voor 2023

Omdat je in Kroatië te maken hebt met een aantal andere regels binnen het verkeer, is het belangrijk om voor je reis naar Kroatië de regels door te nemen. De belangrijkste regels die anders zijn dan de regels in Nederland zetten we hier voor jou op een rijtje:

 • Snelheid Autosnelweg 130 km/h
 • Personenauto met aanhanger 90 km/h
 • Voor bestuurders jonger dan 35 jaar is de maximale snelheid 10 km/h lager.
 • In de bergen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
 • Schoolbussen die bij een halte staan mogen niet ingehaald worden.
 • Tijdens het inhalen moet je voortdurend richting aan blijven geven.

Bungalowtenten

Luxe kampeerervaring met het hele gezin, maar wel graag vanuit een tent van de vakantie genieten? Onze bungalowtent is echt iets voor jou!

Bekijk onze bungalowtenten >

Safaritenten

Glamorous kamperen, kortweg glamping, combineert de luxe van een hotel met de natuurlijke vrijheid van een campingvakantie.

Bekijk onze safaritenten >

Mobile homes

Onze ruim opgezette mobile homes zijn van alle praktische gemakken voorzien en zijn de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen vakantie.

Bekijk onze mobile homes >

Tips en inspiratie voor jouw reis naar Kroatië

Bij Easyatent geven we je graag tips en inspiratie om af te reizen naar Kroatië. Lees bijvoorbeeld de tips voor een vakantie aan de Adriatische Kust. Ben je al helemaal voorbereid en klaar om af te reizen naar Kroatië? Boek dan jouw accommodatie bij Easyatent. Bij Easyatent kun je bijna altijd nog een plekje reserveren voor jouw reis naar Kroatië. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Waar wacht je nog op? Bekijk ons aanbod safaritenten, mobile homes of bungalowtenten en boek die vakantie.