Munteenheid Kroatië

Munteenheid Kroatië

Wat is de munteenheid van Kroatië?

Bekijk campings
  • Kortingen tot wel 40%Kortingen tot wel 40%
  • Slechts € 99 aanbetalingSlechts € 99 aanbetaling
  • Laagste prijs garantieLaagste prijs garantie
  • Kosteloos wijzigen/annulerenKosteloos wijzigen/annuleren

Munteenheid Kroatië in 2023?

Sinds 2013 is Kroatië lid van de Europese Unie, maar kan men tot dusver nog niet betalen met de euro. In Kroatië wordt er namelijk gebruik gemaakt van de munteenheid kuna. Sinds 1994 is het Kroatische betaalmiddel de nationale munteenheid en één Kroatische kuna staat gelijk aan 0,13 eurocent. In Kroatië zijn er verschillende plekken waar je de euro kan omwisselen naar een Kroatische kuna, zoals geldautomaten op luchthavens en in supermarkten.

De voordelen van betalen met de euro tijdens je vakantie in Kroatië

Ondanks dat Kroatië al bijna tien jaar lid is van de EU, is het vandaag de dag nog niet mogelijk om met de euro te betalen. Maar daar komt vanaf 2023 dus verandering in. Tijd om je eens te verdiepen in de voordelen van deze switch! Om te beginnen maakt het je reis makkelijker. Je hebt voor vertrek van je vakantie namelijk minder zaken om rekening mee te houden. Daarnaast scheelt het tijd wanneer je ergens wat wilt kopen, je hoeft het bedrag ter plekke niet meer om te rekenen. Tenslotte wordt er verwacht dat de prijzen zullen zakken zodat Kroatië gelijk zal staan aan andere Europese landen die de euro gebruiken, en dit is dan weer gunstig wanneer je één van de campings bezoekt. Huur bijvoorbeeld een van onze bungalowtenten in de buurt van de havenstad Rovinj waar je kan waterskiën, surfen of varen en ontdek wat Kroatië te bieden heeft!

Op vakantie naar Kroatië? Vanaf 2023 kun je met de euro betalen!

Je wilt op vakantie naar Kroatië, maar kun je met de euro betalen? Stel je voor; de tickets zijn geboekt, je koffers zijn ingepakt en je staat te popelen om te genieten van je vakantie met Easyatent, maar je bent vergeten om je te verdiepen in de nationale munteenheid van Kroatië. Geen paniek, de Kroatische kuna wordt per 1 januari 2023 ingeruild voor de euro! Waarom heeft dat een langere tijd geduurd? Dat heeft te maken met het feit dat een EU-land aan een aantal financiële voorwaarden moet voldoen voordat de euro ingevoerd kan worden. In 2019 heeft Kroatië de eerste stap gezet om gebruik te kunnen maken van de euro en sinds 2020 is het land zich actief gaan inzetten om uiteindelijk de euro als munteenheid in te voeren. Dit proces heeft in totaal twee jaar geduurd, in 2022 is de toetreding van het land tot de eurozone goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2023 kan je bij postkantoren en banken in Kroatië zes maanden lang kuna’s omwisselen voor euro’s.

Ontdek het gemak op één van de Easyatent campings

Door de komst van de euro wordt het verblijf op één van onze campings nog makkelijker! Ga met het vliegtuig of met de auto op vakantie vanuit Duitsland naar Kroatië en beleef een actieve en leuke vakantie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier al onze accommodaties óf neem contact met ons op. Wij helpen je graag met het organiseren van een onvergetelijke vakantie!