• De beste campings van KroatiëDe beste campings van Kroatië
  • Vaste lage prijzenVaste lage prijzen
  • Persoonlijke servicePersoonlijke service
  • Luxe en comfortLuxe en comfort
  • Gegarandeerd een topvakantieGegarandeerd een topvakantie

Bezienswaardigheden in Kroatië

Ontdek de mooiste hotspots van Kroatië

Een heerlijke vakantie begint natuurlijk met een mooie accommodatie, lekker weer en een prachtig land waarin je kunt genieten van de zon, de zee en het strand. Naast relaxen, bijkomen en uitrusten wil je op vakantie misschien ook wel wat van het land zien. In Kroatië zijn veel bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Easyatent zet de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië voor jou op een rijtje.

De allermooiste bezienswaardigheid in Kroatië

Het kan je niet ontgaan zijn, maar de natuur in Kroatië is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Het water is kraakhelder en de bloemen, planten en bomen kleuren prachtig in de Kroatische zon. De allermooiste bezienswaardigheid in Kroatië heeft dan ook met deze elementen te maken. Het Plitvice Nationaal Park. Je vindt dit park midden in Kroatië en met een (huur)auto kun je er gemakkelijk zelf heenrijden en parkeren.

Om het Nationaal Park Plitvice te kunnen bezoeken moet je van tevoren online een kaartje kopen. Bedenk dus niet op het laatste moment om erheen te gaan, want dan kan het zijn dat alle kaartjes voor die dag al uitverkocht zijn.

In het park, wat ook door de inwoners van Kroatië de mooiste bezienswaardigheid van Kroatië wordt genoemd, kun je wandelen, kanoën of met een trein of boot een tochtje maken. Bij de ingang heb je diverse wandelroutes, maar je kunt ook zelf op avontuur gaan. Onderweg kom je prachtige watervallen, meren, rotsformaties en beekjes tegen. Zorg er dus voor dat je fototoestel of mobiele telefoon volledig opgeladen is en voldoende geheugen heeft om alle foto’s te bewaren!

Bezienswaardigheden in Kroatië die je niet mag overslaan

Naast natuur heeft Kroatië ook veel water. Krk is ‘het gouden eiland’ en barst van de cultuur. Je kunt hier heerlijk eten, wijn drinken en genieten van de prachtige stranden. Ken je Game of Thrones? De stad Dubrovnik was één van de opnamelocaties van deze serie. Je kunt in deze stad heerlijk rondslenteren, winkeltjes bezoeken en heerlijke Kroatische lekkernijen kopen.

Als wijnliefhebber vermaak je je overal in Kroatië! Maar op de nostalgische eilandjes Korcula en Peljesac vind je op bijna elke hoek een wijnhuis, waar je terechtkunt voor een heerlijke wijnproeverij waarbij je tegelijkertijd kunt genieten van het prachtige eiland.

Bezienswaardigheden in Kroatië die te maken hebben met échte cultuur kunnen we niet overslaan in dit rijtje. Denk bijvoorbeeld aan het pittoreske stadje Trogir of het schilderachtige Rovinj. Stadjes met kleine, kleurrijke straatjes, smalle steegjes en sfeervolle boetiekjes, galerijen en natuurlijk terrasjes. Stuk voor stuk bezienswaardigheden in Kroatië die je eigenlijk niet mag overslaan.