Watervallen & meren in Kroatië

Watervallen & meren in Kroatië

Geniet van de mooie natuur in Kroatië

Watervallen en meren in Kroatië

Je hebt besloten om te gaan kamperen in een luxe safaritent, een bungalowtent of een mobile home. De kans is dus groot dat je tot de categorie buitenmensen behoort die zich op vakantie wil onderdompelen in alles wat de prachtige Kroatische natuur te bieden heeft. Heb je zin om eropuit te trekken, dan mag je de schitterende meren en watervallen echt niet missen. Wat wij adviseren? Wandelschoenen mee in de koffer en een kijkje nemen op een van deze onvergetelijke plekken!

Plitvice Meren: beter gaat het niet worden

Plitvice wordt alom geprezen vanwege de zestien turquoise meren en de meer dan negentig sprookjesachtige watervallen. In het gebied leven volop herten, wilde zwijnen, wolven, beren, dassen en lynxen, maar je vindt hier ook meer dan 140 vogelsoorten. Niet voor niets staat het nationaal park dus al sinds 1979 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ben je een wandelfanaat dan kun je hier je wandelschoenen de vrije loop laten. Vanaf beide ingangen in het park kun je namelijk adembenemende wandelroutes maken. Het is mogelijk een relatief korte wandeling te maken van 2 uur, maar je kunt je in dit park ook een volle dag vermaken met langere wandelroutes, afgewisseld met een treinritje of boottocht.

Ieder seizoen is bijzonder in dit park en je kunt Plitvice het hele jaar door bezoeken. In de zomer komen er gemiddeld meer dan 10.000 bezoekers naar het park en bestaat de kans dat je op sommige stukken moet filewandelen. Is dat niet helemaal je ding, zorg dan dat je je ticket een dag van tevoren koopt en start je wandeling vroeg in de morgen. Dat is sowieso geen slecht idee gezien de zomerse temperaturen in Kroatië.

Krka watervallen: geniet van het Nationaal Park Krka

Wil je genieten van de natuur die Kroatië te bieden heeft, dan is Krka een goede keuze. De houten vlonders voeren je langs zeven schitterende verkoelende watervallen. Het is de perfecte plek voor een panoramisch plaatje om de thuisblijvers jaloers te maken, een heerlijke picknick en een uitzicht om van te smullen.

Je bereikt het park met de auto of bus, maar voor een echt avontuurlijke trip pak je de boot naar Krka. Vanuit de haven van Šibienik vaar je in anderhalf uur richting de watervallen. Zo geniet je ook van het prachtige Sint Jozef kanaal en pak je direct het Pruklian meer mee.