Reisadvies Kroatie regio Istrie - Kroatië is geel

Geplaatst op 22-06-2021

Kroatië is weer geel, behalve regio Sjeverna Hrvatska dat is nu nog oranje. Dat betekent dat we je weer mogen verwelkomen op de campings van Easyatent in Istrië. Regio Istrië is namelijk geel. De code geel voor Kroatië, regio Istrië is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en betekent dat wanneer je vanaf het gele deel terugreist naar Nederland, je niet in quarantaine hoeft. Ook is het niet nodig om een negatieve PCR-test te laten zien. Wanneer je naar Nederland terugreist vanaf Kroatië geldt er wel een testplicht.

Maar let op: er zijn inreisbeperkingen! We vertellen je hier wat je kunt verwachten.

Wanneer mag ik Kroatië in?
Om Kroatië in te mogen moet je voldoen aan één van onderstaande punten:

  • Wanneer je Kroatië in reist moet je bij binnenkomst een negatieve COVID-19 test laten zien. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur (PCR-test) of 48 uur (antigeen-sneltest). Het is ook mogelijk om in Kroatië een test te doen. Dit is op eigen kosten en je moet verplicht in quarantaine wachten op de uitslag.
  • Een bewijs van volledige vaccinatie, dat minimaal 14 dagen oud is, is ook voldoende om het land binnen te komen.
  • Je hebt een medische verklaring waarin staat dat je in de afgelopen 180 dagen hersteld bent van COVID-19 en daarna minimaal 1 vaccinatie hebt gekregen. Deze verklaring is geldig tot 6 maanden na inenting.
  • Kinderen onder de 12 jaar die reizen met hun ouders hoeven geen negatieve test te laten zien als de ouders/voogd voldoen aan één van bovenstaande punten.
  • Als je op doorreis bent moet je verplicht in quarantaine als je Kroatië niet binnen 12 uur naar binnenkomt verlaat.
  • Alle reizigers moeten zich vooraf registreren via: https://entercroatia.mup.hr/ (de website van het Ministerie van Toerisme en het ministerie van Binnenlandse Zaken van Kroatië)

Maatregelen coronavirus (COVID-19) Kroatië
Afstand houden is een algemene richtlijn. Binnen wordt 2 meter gehanteerd en buiten 1,5 meter. Mondkapjes zijn verplicht in OV, winkels en openbare gebouwen en buiten overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren.

De maximale groepsgrootte is 100 personen en openbaar vervoer in Kroatië is beschikbaar. De ferries varen volgens een aangepaste dienstregeling, dus let daar op.

Tankstations, hotels en winkels zijn gewoon open. Ook stranden, musea, bioscopen, attractieparken en theaters zijn open. Campings en bungalowparken zijn voor het grootste deel ook gewoon open.

De openingstijden van restaurants verschilt per gemeente. Deze zijn bijna overal open tot 23:00 uur. Terrassen zijn overal open, net als afhaal.

Een heerlijke vakantie wacht op jou in Kroatië
Corona in Kroatië lijkt de goede kant op te gaan. Besmettingen nemen af en iedereen mag weer steeds meer. Toeristen zijn welkom in Kroatië! Kom heerlijk genieten deze zomer van de Kroatische zon, de zee en de mooie stranden die Kroatië te bieden heeft.

Bekijk het aanbod van Easyatent en boek jou heerlijke vakantie in Kroatië vandaag nog.