blog

Praktische informatie Istrie: alles voor een onbezorgde reis

Istrië is de westelijke provincie van Kroatië. De provincie bestaat voor het grootste gedeelte uit het schiereiland Istrië, dat wordt gedeeld door Kroatië, Slovenië en Italië. De temperaturen in Istrië in het voorjaar en het najaar ligt tussen de 20 en 25 graden en in de zomer vaak 30 graden of hoger. Door het mediterraan klimaat schijnt de zon erg veel en staat er vaak een heerlijk briesje dat zorgt voor verkoeling op warme zomerdagen. Easyatent vertelt je alles wat je moet weten voordat je naar Istrië in Kroatië vertrekt.

De beste route naar Istrië, Kroatië
Istrië is perfect met de auto te bereiken. De route er naartoe is leuk en je rijdt door mooie natuurgebieden en langs mooie steden. Vanuit Nederland kun je het beste via Keulen, Frankfurt, München, Salzburg en Ljubljana rijden. De totale reistijd vanaf Midden-Nederland is ongeveer 13 uur, zonder tussenstops.

Mooie tussenstops op weg naar Istrië, Kroatië
Op de route naar Istrië kom je langs mooie plekken die de moeite waard zijn om even voor te stoppen. De stad Salzburg bijvoorbeeld. Een prachtige stad met oude kerken en basilieken. Ook kun je in Salzburg het geboortehuis van Mozart bezoeken.

In Slovenië kun je een tussenstop maken in Bled. In dit kleine toeristische stadje ligt een eilandje met een prachtige kerk die je kunt bezoeken. Met een roeiboot word je heen en teruggevaren over het blauwe meer.

Tolwegen, vignetten en benzine
Voor Oostenrijk en Slovenië heb je een vignet nodig om door het land te mogen rijden. Dit vignet moet duidelijk zichtbaar zijn achter je voorruit. Voor bijvoorbeeld tunnels in Slovenië en Oostenrijk wordt op de route naar Kroatië tol gevraagd. Zorg dus voor wat contant geld of een creditcard van American Express waarmee je kunt betalen.

Tanken op de route kan bijna overal. Al is de benzine bij tankstations die iets verder van de snelweg afliggen veel goedkoper. Over het algemeen kun je in Oostenrijk goedkoper tanken dan in Duitsland en Nederland. Belangrijk om te weten: in Kroatië zijn veel tankstations open tussen 7:00 en 19:00 uur en kun je er niet altijd met een kaart betalen. Zorg dus altijd dat je voldoende cash geld bij je hebt.

Vragen tijdens je verblijf in Istrië, Kroatië?
Op de campings van Easyatent vind je altijd vriendelijke en behulpzame medewerkers die graag helpen wanneer je vragen hebt of ergens niet uit komt. Ben je al onderweg naar één van onze campings? Ook onderweg kun je ons bellen! Sla voor vertrek het telefoonnummer van de camping op. Zo kun je altijd bellen wanneer er onverwacht iets gebeurt onderweg.