De beste redenen om naakt van je vakantie te genieten. Als je durft tenminste!

Praktisch gemak
Echt waar, er zijn genoeg redenen te bedenken om je eens aan een vakantie zonder kleding te wagen. Onderschat niet hoe lekker praktisch een naturistenvakantie is. Zo steel je de show als je na de vakantie egaal bruin thuis komt zonder die lelijke witte bikini strepen, hoef je geen zware beslissingen te nemen over welke outfits je mee moet nemen en verlaagd zo’n vakantie de kans op overgewicht bij het inchecken van de koffer aanzienlijk. Toch is dit voor liefhebbers van de zogenaamde FKK (Freikörperkultur) meestal niet de voornaamste overweging om een camping als Koversada in Istrië te boeken.

Maar natuurlijk…
Het allerlekkerst aan het thuislaten van alle overbodige ballast is dat je heel letterlijk even loskomt van de dagelijkse routine. De eerste dag zal je je er extra van bewust zijn dat je die stropdas niet om hebt! Je bent helemaal vrij van je dagelijkse zorgen en kunt op een bewuste manier wellicht beter de dingen van thuis even loslaten. Naturisten voelen zich vaak dichterbij de natuur staan en hebben meer respect voor de natuur dan de gemiddelde vakantieganger. In een mooi ruim opgezet natuurgebied kom je even helemaal uit de sleur en wij durven je te beloven dat je aan het einde van je vakantie echt weer zal moeten wennen aan je ‘tenue du ville’.

Groot gelijk
Een aansprekende ideologie achter het naaktlopen is dat zonder kleding iedereen gelijk is. Volgens veel naturisten maakt dit het juist gemakkelijk om toenadering tot anderen te zoeken. Iedereen is even kwetsbaar, waardoor men sneller een praatje aanknoopt. Je hoeft je niet te schamen voor je lichaam, omdat het niet gebruikelijk is dat naturisten op deze manier elkaar beoordelen. Juist de gelijkheid is de verbindende factor.

Blootgewoon
In de huidige tijdgeest worden we elke dag geconfronteerd met ideaalbeelden over hoe het perfecte lichaam eruit zou moeten zien. Op social media en op TV wordt maar al te graag een onrealistisch beeld geschept hoe wij er idealiter uit moeten zien. Een vakantie op een naturistenpark zal je een veel realistischer beeld geven en het kan er zomaar voor zorgen dat je veel lekkerder en zekerder in je vel komt te zitten.

Voorproefje op naakt zijn in gezelschap
Misschien lijkt een naturistenvakantie je wel spannend en sta je open voor iets nieuws, maar wil je voor vertrek toch eerst een beetje wennen aan het gevoel? Onze tip: ga een dagje naar de sauna, het liefst met iemand die dit vaker doet en gewend is aan bloot. Je zal verrast zijn hoe snel je je er comfortabel bij voelt. Klaar voor je eerste blote mensen vakantie? Camping en natuurparadijs Koversada in Istrië is een van de oudste, meest beroemde naturistenparken in Europa. Easyatent heeft hier luxe glampingtenten aan het water op het mooiste plekje van het park.