Dat smaakt naar meer! Deze watervallen en meren mag je niet missen als je in Kroatië bent.

Plitvice Meren: beter gaat het niet worden
Plitvice wordt alom geprezen vanwege de zestien turquoise meren en de meer dan negentig sprookjesachtige watervallen. In het gebied leven volop herten, wilde zwijnen, wolven, beren, dassen en lynxen, maar je vindt hier ook meer dan 140 vogelsoorten. Niet voor niets staat het nationaal park dus al sinds 1979 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ben je een wandelfanaat dan kun je hier je wandelschoenen de vrije loop laten. Vanaf beide ingangen in het park kun je namelijk adembenemende wandelroutes maken. Het is mogelijk een relatief korte wandeling te maken van 2 uur maar je kunt je in dit park ook een volle dag vermaken met langere wandelroutes, afgewisseld met een treinritje of boottocht.

Ieder seizoen is bijzonder in dit park en je kunt Plitvice het hele jaar door bezoeken. In de zomer komen er gemiddeld meer dan 10.000 bezoekers naar het park en bestaat de kans dat je op sommige stukken moet filewandelen. Is dat niet helemaal je ding, zorg dan dat je je ticket een dag van tevoren koopt en start je wandeling vroeg in de morgen. Dat is sowieso geen slecht idee gezien de zomerse temperaturen in Kroatië.

Afkoelen in de Krka watervallen
Wil je tussen het wandelen door ook graag echt een waterval in plonsen, dan is Krka een goede keuze. De houten vlonders voeren je langs zeven schitterende verkoelende watervallen. Het is de perfecte plek voor een panoramisch plaatje om de thuisblijvers jaloers te maken, een heerlijke picknick en een uitzicht om van te smullen.

Je bereikt het park met de auto of bus, maar voor een echt avontuurlijke trip pak je de boot naar Krka. Vanuit de haven van Šibienik vaar je in anderhalf uur richting de watervallen. Zo geniet je ook van het prachtige Sint Jozef kanaal en pak je direct het Pruklian meer mee.