Zo maak je die lange autorit op weg naar je vakantiebestemming een tikkie aangenamer

De tassen zijn ingeladen, de broodjes gesmeerd en de heerlijke vakantie op het zonnigste schiereiland van Kroatië kan bijna beginnen. Met de auto rij je in 12 tot 14 uur richting Istrië (1300 km) en dan kun je er maar beter voor zorgen dat de rit zo comfortabel mogelijk is. Deze vijf superslimme en goedkope tips helpen we je daarbij. 

 

Achterbank bioscoop 

Ga je samen met de kids op autovakantie dan is de volgende tip een serieuze redder in nood. Natuurlijk heb je voor vertrek al een gouden kalf-waardig aanbod aan tekenfilms gedownload op de Ipad. Nu is het slechts nog een kwestie van de Ipad in een transparant zip-loc zakje stoppen en die aan de hoofdsteun van de stoel ervoor bevestigen. Zo hebben ze op de achterbank de handen vrij en kan er hopelijk ook voorin de auto achterover geleund worden. Plug een koptelefoon in voor de kinderen en je hebt niet eens meer in de gaten dat ze achterin zitten. En als je vriend of vriendin je begint te irriteren dan pas je gewoon dezelfde truc toe. 

 

Laat de moed je niet in de schoenen zinken 

Je begint de reis vol goede voornemens om de auto schoon te houden, maar tijdens de rit lijken steeds meer losse onderdelen daar anders over te denken. Flesjes drinken, zonnebrillen, speelgoed en tijdschriften beginnen hun eigen plan te trekken. Gelukkig bestaan er zogenaamde ‘schoenenopbergers’. Je hebt ze vast wel eens gezien. Een zak met verschillende vakjes en een haak zodat je de zak kunt ophangen aan een deur. Of in dit geval aan de stoel. Ideaal om alle losse spullen bij de hand te houden zonder dat het een troep wordt in de auto. 

 

Klinkende munten 

Ga je met de auto naar Istrië dan kom je een aantal tolwegen tegen. Bewaar wat muntgeld in een leeg kauwgompotje en paradeer langs de slagbomen alsof ze je niet kunnen deren. Niet alleen voor tolwegen is het handig wat kleingeld (Euro of Kuna) bij de hand te hebben. Misschien wil je onderweg een snack kopen, moet je plassen bij het tankstation, moeten er kop-of-munt beslissingen genomen worden of heb je gewoon geen zin om de hele reis met een bil op je dikke portemonnee te zitten. 

 

Alles bij de handig 

Organiseren kun je leren, luidt een oud Kroatisch gezegde. Misschien vind je het veel te ver gaan, maar geloof ons nou maar dat je blij bent als je deze tip hebt opgevolgd. Stop al je papieren die je onderweg nodig hebt in een lege map met verschillende vakken. Dus autopapieren, boekingspapieren, kopietjes van paspoorten en pasjes, verzekeringspapieren en alle andere papieren die je denkt nodig te hebben. Dat scheelt heel wat stress en graaiwerk onderin de koffer, daar kun je op vertrouwen. 

 

Transparantie versus transpiratie 

Alle spullen die je onderweg eventueel denkt nodig te hebben heb je in een tas gedaan. Heel goed! Maar je kunt het jezelf nóg gemakkelijker maken door de spullen te verdelen in transparante etuis. Maak bijvoorbeeld een EHBO-etui met daarin paracetamol, wat pleisters, jodium en dat soort zaken. Reis je met een kleintje, maak dan ook een baby etui, of een spelletjes etui voor de wat oudere kids. En vergeet vooral voor jezelf niet een relax etui te maken met een tijdschrift, Ipod, vochtige doekjes, oordoppen en een oogmasker erin. Dan kan de vakantie gewoon al beginnen wanneer je de straat uit rijdt. 

 

Heb jij nog slimme tips voor een comfortabele autorit naar een van onze topcampings in Kroatië? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle