Uitrusten in je vakantie? Dacht het niet!

Je kunt je natuurlijk nog eens rustig uitstrekken op je handdoekje, maar een relax vakantie is nu eenmaal niet voor iedereen. Voor wie meer op zoek is naar een actieve vakantie, biedt de hartvormige streek Istrië talloze opties. Zo vind je in het avontuurlijke heuvellandschap diverse verharde en onverharde fietspaden, die langs de helderblauwe kuststrook, kleine wijn- en olijfgaarden, en middeleeuwse vissersplaatsjes voeren. Wandelen, duiken, canyoning en kajakken: voor elke avonturier is er wel iets te vinden in Kroatië. Maar hou je van fietsen dan mag je een rondje mountainbiken vanwege de schitterende ruige natuur eigenlijk niet overslaan.

 

Verblijf je op een camping van Easyatent, dan heb je gemakkelijk toegang tot de allerbeste mountainbike routes van Kroatië. Je fiets huur je heel gemakkelijk op de camping en voor je het weet verken je de natuur op één van de zestig fietspaden met een lengte van in totaal maar liefst 2600 kilometer. Op de paden zelf is de moeilijkheidsgraad aangegeven, dus je bepaald ook nog eens helemaal zelf hoe uitdagend je je vakantie wilt maken.

 

Wie liever de Adriatische Zee van dichtbij bekijkt, voelt zich in Istrië vast ook als een vis in het water. In de zomer warmt het zeewater op tot geen gemiddelde temperatuur van 25 graden langs de kust. Doordat de zee zo helder is, is het geen uitzondering dat je zo’n 30 tot 40 meter zicht hebt onder water. Ideale omstandigheden om te duiken dus. Op zoek naar een speciale duikervaring? Dichtbij Rovinj vind je het wrak van passagiersboot ‘Baron Gautsch’. Deze boot van 85m lang is in 1914 gezonken toen hij op weg was naar Italië. Voor de ervaren duiker een bucketlist duik die niet mag ontbreken in je logboek.

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle