Je hoeft dit niet te pikken: tips tegen diefstal op vakantie

 

Het kan altijd en eigenlijk overal gebeuren, maar als je op vakantie bent is het wel extra zuur als je het slachtoffer wordt van zakkenrollers. De vakantie zelf is al een dure grap en als je de inhoud van het roze spaarvarken dan ook nog eens niet kunt opmaken aan leuke activiteiten, romantische dinertjes of speciale souveniertjes, dan geeft dat een nare bijsmaak aan je welverdiende vakantie. Gelukkig kun je tijdens je vakantie heel gemakkelijk een aantal handige tips toepassen waardoor de kans op diefstal aanzienlijk afneemt.

 

Plekken waar het druk en toeristisch is, zijn broedplaatsen voor zakkenroller. Je wordt afgeleid, iemand stoot je aan en weg is je portemonnee. Ga je naar een toeristische plek wees dan extra alert. Bewaar je portemonnee niet achteloos in je broekzak en laat waardevolle spullen zoals dure camera’s en sieraden zoveel mogelijk thuis. Een moneybelt onder je kleding dragen is misschien net wat minder sexy, maar wel zo veilig. Leg je hand op je schoudertas en draag deze met de klep naar binnen in plaats van je waardevolle spullen in je rugtas te bewaren.

 

Het vergt een klein beetje voorbereiding, maar verdeel je geld over meerdere plekken. Zo ben je wanneer je wordt gerold niet gelijk alles kwijt. Betaal je vooral met creditcard of pinpas in het buitenland, let dan op bij het afrekenen en zorg dat niemand over je schouder meekijkt en je pincode traceert. Je hand opzichtig voor je pincode houden voelt een beetje als iets dat je oma zou doen en is misschien niet erg cool, maar als dat ervoor zorgt dat je lekker kunt genieten van je vakantie dan hebben wij dat er graag voor over.

 

Logeer je in een tent die je niet goed kunt afsluiten, dan is het verstandig om bij de receptie een kluisje te huren om je waardevolle documenten en geld in te bewaren. Heb je een auto tot je beschikking? Bewaar dan de wat grotere spullen met waarde in de achterbak van de auto (en vergeet deze niet op slot te doen). Het zou zonde zijn als je de Ipad, laptop of camera moet achterlaten bij een nieuwe eigenaar in Kroatië.

 

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle