Irriteer jij alle thuisblijvers met je vakantiefoto’s of denk je alleen aan je ‘selfie’?

 

Niet voor niets zit je camera of smartphone standaard in je handbagage. De vakantie is aangebroken en dat is een uitgesproken moment om de familie en een schitterend land als Kroatië vast te leggen op de gevoelige plaat. Mooie herinneringen met elkaar maken en deze opnieuw beleven na afloop van de vakantie met een stapel prachtige vakantiefoto’s is ontzettend leuk. Natuurlijk wil je de thuisblijvers ook graag op de hoogte houden van het aantal zonuren, de helderblauwe zee, de luxe safaritent en de prachtige omgeving. Zeg nou zelf, het zou toch zonde zijn als ze daar in het regenachtige Nederland geen idee hebben hoe uitstekend jullie het naar je zin hebben. Uit onderzoek uitgevoerd door Expedia onder ruim duizend mannen en vrouwen tussen de 18 en 34 jaar, blijkt echter dat niet alle vakantiefoto’s op social media even goed gewaardeerd worden. Bedenk dus goed welke foto’s je deelt en welke je bewaard voor je eigen fotoboek.

 

Gastronomische irritatie

De regio Istrië staat bekend om haar heerlijke gerechten en pure ingrediënten. Het liefst wil je de schitterende Kroatische specialiteiten als verse vis, truffels, zelfgemaakte pasta en olijven vereeuwigen. Toch bestaat de kans dat je kiekjes uit het gastronomische paradijs irritatie opwekken wanneer je ze op social media post. Vierentwintig procent van de ondervraagden stoort zich namelijk aan ‘foto’s van eten’. Met stip op de tweede plaats in het rijtje van irritante vakantiefoto’s staan de zogenaamde ‘hotdogbenen’. Je kent ze wel. De gebruinde bovenbenen tegen een achtergrond van een jaloersmakende Adriatische kust, een heerlijk strand of een stralende zon. Vooral vrouwen waarderen deze foto’s slecht, zo’n zesentwintig procent vindt dit soort portretten volledig overbodig. Maar de ergenissen gaan door. Van yogahoudingen, springfoto’s en foto’s van andermans alcoholische consumpties hebben we ook ernstig de balen.

 

Niets wissen uit het digitaal geheugen

Betekent dat nou dat je helemaal geen vakantiefoto’s meer moet delen? Gelukkig niet. Van de ruim duizend ondervraagden geeft bijna een derde aan zich sowieso niet te ergeren aan vakantiefoto’s. Zij vinden het juist leuk om de relaxte kiekjes van hun vrienden te zien. Vooral mooie shots van natuur, cultuur en bijzondere plekken doen het goed. Dus spaar je digitale geheugen voor unieke uitstapjes naar bijvoorbeeld de Plitvicemeren of naar een van de pittoreske vissersdorpjes in de buurt en bewaar het overnight-oats ontbijt gewoon lekker voor je fotoboek*


Lever je review in

* Boek je je vakantie direct via Easyatent, dan ontvang je bij thuiskomst een link in je inbox waarmee je gemakkelijk en supersnel een recensie kunt achterlaten. Daarmee help je niet alleen toekomstige vakantiegangers, maar je maakt ook direct kans op een van de Albelli cadeaubonnen t.w.v. €50,-! Wij verloten maar liefst vier cadeaubonnen in oktober onder alle inzendingen. We zien je review graag tegemoet!

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle