Het goede nieuws

uit zonnig Kroatië

Bosbranden in Kroatië

Bosbranden in Kroatië

Bosbranden in Kroatië

 

Door de aanhoudende hitte en lange periode van droogte hebben veel landen in het zuiden van Europa, waaronder ook Kroatië, te maken met bosbranden. De heftige bosbranden woeden vooral in de streek Dalmatië. Nabij de toeristische plaats Pula op schiereiland Istrië heeft een kleine bosbrand plaatsgevonden, maar deze was zeer snel onder controle.

 

‘Wij begrijpen de bezorgdheid van onze boekers die nu op het punt staan om richting hun vakantiebestemming te vertrekken of al zijn vertrokken’, aldus eigenaar R. Oudekotte. ‘Wij adviseren mensen met een gerust hart deze kant op te komen, aangezien er geen branden in de buurt van onze campings zijn geweest’. De heer Oudekotte geeft aan dat het gisteren kort maar vrij heftig heeft geregend waardoor het in Istrië niet extreem droog is en er op dit moment geen branden zijn.

 

Er zijn geen snelwegen of andere doorgaande wegen afgesloten in Istrië. Ook zijn er geen meldingen van slachtoffers in het gebied. Op dit moment zijn er geen branden in de regio Istrië en de branden die er zijn geweest waren klein en zeer snel onder controle. ‘We hopen dat mensen zich geen zorgen maken en genieten van een heerlijke en welverdiende vakantie’, voegt de heer Oude Kotte er tot slot aan toe.

 

Bekijk ook:

 

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle