• De beste campings van KroatiëDe beste campings van Kroatië
  • Vaste lage prijzenVaste lage prijzen
  • Persoonlijke servicePersoonlijke service
  • Luxe en comfortLuxe en comfort
  • Geniet van een onvergetelijke vakantieGeniet van een onvergetelijke vakantie

Zandstrand Kroatië

Ben jij opzoek naar een zandstrand in Kroatië? Easyatent vertelt jou graag meer over diverse stranden.

Azuurblauwe zeeën, lichte zandstranden en een felle zon. Drie belangrijke elementen voor een uitstekende zomervakantie. Maar wat voor soort stranden zijn er in Kroatië? En wat zijn de mooiste zandstranden? Easyatent vertelt jou meer over de zandstranden in Kroatië, zodat jij optimaal kunt genieten op de mooiste stranden van zwoele temperaturen.

Diverse stranden

De meeste stranden in Kroatië bestaan voornamelijk uit kiezelstenen, maar er zijn ook stranden met schelpen en zand. Mensen kiezen een zandstrand in Kroatië vaak boven een kiezelstrand, aangezien de harde stenen onaangenaam kunnen liggen. Echter vind je op de kiezelstranden van Kroatië allerlei ligbedden met parasols, zodat je niet alleen op een zandstrand, maar ook op een kiezelstrand lekker kunt zonnebaden. Een voordeel van een kiezelstrand is dat het water kristalhelder blijft tijdens het duiken en snorkelen. De onderwaterwereld in Kroatië is prachtig; er zijn veel verschillende vissoorten en de bodem is op sommige stranden voorzien van koraal. Het vakantieland Kroatië is dé geschikte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De kuststroken zijn namelijk voorzien van prachtige begroeiing en grote rotsen.

De mooiste stranden

Mooie zandstranden in Kroatië zijn erg zeldzaam. Vooral op schiereiland Istrië zijn weinig zandstranden te vinden. Toch zijn er een naast kiezelstranden een aantal prachtige zandstranden die je gezien moet hebben! In het toeristische plaatsje Medulin, dat gelegen is op het schiereiland Istrië, vind je één zeer populair zandstrand genaamd Bijeca. De zee bij dit strand wordt langzaam diep waardoor dit een ideaal zandstrand is voor gezinnen met kinderen. Rondom het zandstrand in Kroatië vind je allerlei voorzieningen die jouw stranddag perfect maken. Een ander mooi zandstrand op schiereiland Istrië is het Valeta AC Lanterna strand. Dit strand ligt dicht bij het pittoreske stadje Poreč en is geschikt voor alle leeftijden. Ben je dicht in de buurt van Umag? Breng dan een bezoekje aan het zandstrand Sol Polynesia. Bij dit strand vind je allerlei faciliteiten die jouw stranddag compleet maken. Voor jonge kinderen is er zelf een speeltuin!

Activiteiten op het strand

Welke activiteiten je kunt ondernemen op het strand hangt natuurlijk af van het type strand dat je bezoekt. Echter inspireert Easyatent jou graag met leuke activiteiten die je kunt ondernemen op het strand.

Waar de één liever de hele dag in de zon ligt op het zandstrand in Kroatië, is de ander opzoek naar een sportieve vakantie. Op de stranden in Kroatië kun je allerlei onvergetelijke activiteiten ondernemen. Ben je een échte adrenaline-junkie? Huur dan een jetski of ga parasailen. Zo geniet je niet alleen van een avontuurlijke vakantie, maar ontdek je ook de mooiste plekjes van het eiland.

Heb je een klein budget en wil je niet te veel uitgeven aan activiteiten op het zandstrand in Kroatië? Neem dan een bal of pingpong set mee! Dan kun je in de zee of op het zandstrand lekker voetballen, beachvolleyballen of pingpongen.

Zandstrand Kroatië bij Easyatent

Je herkent het misschien wel, je bent op vakantie en wilt een zandstrand bezoeken dat een aantal kilometer verderop ligt. Voordat je een duik in de zee kunt nemen moet je eerst een lange rit maken in een warme auto. Wil jij geen lange rit naar het strand maken en niet onnodig lang je strandspullen tillen? Kies dan voor een camping van Easyatent. Onze leuke campings liggen namelijk direct aan de kust en aan het strand van de Adriatische Zee. Hierdoor bezoek jij mooie stranden op loopafstand. Ben jij benieuwd naar onze campings aan het strand in Kroatië? Neem contact op met onze boekingsexperts of bekijk de website.