Reizen naar Kroatië

Heb je al zin in een vakantie naar de Kroatische zon? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Zo loop je niet tegen onverwachte zaken aan tijdens je reis naar Kroatië.We vertellen je welke reisdocumenten je nodig hebt, wat de verkeersregels zijn in Kroatië en hoe het zit met tol en andere betalingen. Verdiep je in het vakantieland Kroatië en ga heerlijk op reis met Easyatent.

Reisvoorbereiding auto Kroatië

Wanneer je een reis naar Kroatië hebt geboekt en je er met de auto heengaat, helpen wij je op weg. Controleer van te voren welke items je verplicht in je auto mee moet hebben:

 • Gevarendriehoek (2 wanneer je met een caravan of andere aanhangwagen reist)
 • Veiligheidsvest
 • Verbanddoos
 • Reserve lampen
 • Reservewiel

Ook is het verstandig om te zorgen dat je in Nederland al een tolbadge voor Kroatië aangeschaft hebt. Houd hierbij ook rekening met eventuele tol van de landen waar je doorheen rijdt. Een tolbadge voor Kroatië kun je kopen bij de ANWB.

Zorg ook voor wat contant geld in je auto voor het geval je toch nog onvoorziene kosten maakt onderweg.

Tanken in Kroatië

Niet alle brandstoffen zijn in Kroatië beschikbaar of ze hebben een andere naam. Tanken in Kroatië gaat dus voor jouw auto misschien even anders dan dat je bent gewend. We helpen je op weg:

Benzine
Euro 95 heet ‘Eurosuper 95’, ‘Bez Dovni Benzin’ of ‘Bezolovni benzin’.

Diesel
B7 heet ‘Eurodiesel’. Let op: tank geen ‘plavi dizel’ dit is blauwe diesel en is niet geschikt voor de auto of camper.

Gas
LPG heet ‘LPG’ of ‘Autoplin’ en is beperkt beschikbaar. Ga naar een overzicht met LPG tankstations naar: http://www.mylpg.eu/. Let op: je hebt een LPG vulnippel (dish) nodig.

Elektriciteit
Kroatië heeft een zeer beperkt aantal laadpalen. Kijk op http://chargemap.com/ voor de locaties. Planning en voorbereiding is hierbij dus erg belangrijk.

Verkeersregels in Kroatië voor 2022

Omdat je in Kroatië te maken hebt met een aantal andere regels binnen het verkeer, is het belangrijk om voor je reis naar Kroatië de regels door te nemen. De belangrijkste regels die anders zijn dan de regels in Nederland zetten we hier voor jou op een rijtje:

 • Snelheid autosnelweg 130 km/h
 • Personenauto met aanhanger 90 km/h
 • Voor bestuurders jonger dan 35 jaar is de maximale snelheid 10 km/h lager.
 • In de bergen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
 • Schoolbussen die bij een halte staan mogen niet ingehaald worden.
 • Tijdens het inhalen moet je voortdurend richting aan blijven geven.

Tips en inspiratie voor jouw reis naar Kroatië

Bij Easyatent geven we je graag tips en inspiratie om af te reizen naar Kroatië. Lees bijvoorbeeld de tips voor lekker eten en drinken in Kroatië. Ben je al helemaal voorbereid en klaar om af te reizen naar Kroatië? Boek dan jouw accommodatie bij Easyatent.Bij Easyatent kun je bijna altijd nog een plekje reserveren voor jouw reis naar Kroatië. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Waar wacht je nog op? Bekijk ons aanbod safaritenten, mobile homes of bungalowtenten en boek die vakantie.