Reisadvies Kroatië

Geüpdate december 2021

Ja, je kunt gewoon op vakantie naar Kroatië! Het reisadvies voor Kroatië is op dit moment veilig, maar met een paar extra maatregelen. De kleurcode is geel. Dit betekent dat je gewoon op vakantie kunt naar Kroatië en dat je bij terugkeer in Nederland niet meer in quarantaine hoeft.

Wel is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een geldig vaccinatiebewijs of een QR-code die aantoont dat je negatief getest bent in de afgelopen 48 uur of bent herstelt van corona binnen de afgelopen maanden. Daarnaast raadt de Nederlandse overheid je aan om alsnog een zelftest te doen, ook wanneer je gevaccineerd bent.

Heenreis naar Kroatië

Je kunt met de auto, met het vliegtuig of met het openbaar vervoer naar Kroatië afreizen. Reis je met het vliegtuig naar Kroatië? Dan heb je een ingevuld elektronisch PLF-formulier nodig.

Daarnaast:

  • kun je aantonen dat je volledig gevaccineerd bent
  • een herstelbewijs (niet ouder dan 8 maanden) + minimaal 1 vaccinatie
  • een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur)
  • een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur) of
  • een positieve PCR- of antigeentest die ouder is dan 11 dagen

Voldoe je niet aan één van deze voorwaarden dan moet je je in Kroatië laten testen. De uitslag van deze coronatest moet je afwachten in quarantaine.

Goed om te weten: kinderen onder de 12 jaar hoeven geen negatieve uitslag te laten zien als de ouder/voogd aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet.

Terugreis vanuit Kroatië naar Nederland

Voor de terugreis naar Nederland vanuit Kroatië heb je een vaccinatiebewijs of herstelbewijs nodig. Heb je deze niet? Zorg dan voor een negatieve PCR test (niet ouder dan 48 uur bij vertrek) of een sneltest (maximaal 24 uur oud bij vertrek).

Wanneer je terug bent in Nederland is het dringende advies om alsnog een zelftest te doen voordat je weer andere mensen gaat ontmoeten. Wanneer je bijvoorbeeld op visite gaat bij vrienden of weer aan het werk gaat. Je kunt je het beste testen tussen dag 2 en dag 5 van aankomst. Dit kun je doen met een zelftest of bij de GGD. Wanneer je zelftest positief is of wanneer je klachten hebt, laat je dan altijd testen bij de GGD.

Wil je meer weten over het reisadvies voor Kroatië op de dag van vertrek of aankomst? Bekijk dan de meest actuele reisadviezen voor Kroatië op de website van Rijksoverheid.

Boek vrijblijvend je zomervakantie in Kroatië voor 2022

Bij Easyatent kun je nu al vrijblijvend reserveren voor de zomer van 2022. Wat een heerlijk vooruitzicht! We hebben nog volop keuze in verschillende campings in Kroatië en je kunt profiteren van kortingen die kunnen oplopen tot wel 40%.Je betaalt slechts € 99 aanbetaling waarbij je de rest van de aanbetaling (20% van je boekingssom) pas op 1 maart 2022 aan ons hoeft te betalen. De restantbetaling dien je 8 weken voor aankomst aan ons over te maken.

Ben je in de afgelopen 3 jaar al eens via Easyatent op vakantie geweest in Kroatië? Dan profiteer je van 5% vaste klantenkorting op je hele reissom. Daarnaast mag je bij ons gratis annuleren tot 1 maart 2022. Je krijgt dan al je geld terug. Ook de aanbetaling.Waar wacht je nog op? Bekijk ons aanbod safaritenten, mobile homes of bungalowtenten en boek die zomervakantie.