• De glamping specialist van KroatiëDe glamping specialist van Kroatië
  • Luxe en comfortLuxe en comfort
  • De beste campings van KroatiëDe beste campings van Kroatië
  • Luxe safaritentenLuxe safaritenten

Een Lodge tent in Kroatië: de ideale kampeervakantie

In alle opzichten perfect

Je ziet ‘m wel eens in films: de lodge tent. In de film zijn mensen in een prachtige omgeving, vaak middenin de natuur. ’s Avonds slapen zij in een heerlijk bed en ondanks dat zij aan het kamperen zijn, hebben zij “gewoon” een keuken, een ruim slaapvertrek, comfortabele zithoek en nog veel meer dingen die je waarschijnlijk niet direct met kamperen associeert. Althans: niet met de traditionele manier van kamperen. Maar ook jij kunt een prachtige accommodatie huren in misschien wel het leukste en mooiste vakantieland van Europa: Kroatië.

Een lodge tent in Kroatië met ongeëvenaard comfort

Lange tijd gebeurde kamperen per definitie in een tent die je zelf op moest zetten. Een luxe tent betekende vaak niets meer dan dat deze iets groter was dan gemiddeld en wat sneller en eenvoudiger op te zetten was. Die definitie is nu behoorlijk veranderd door het begrip “lodge tent”. Maar hoe komt de lodge tent in Kroatië terecht?

Lodge tenten uit Afrika

Deze luxe safaritent vindt zijn oorsprong in Afrika. Vroeger al gingen veel toeristen met geld op vakantie in Afrika om bijvoorbeeld wilde dieren te spotten. Dat is natuurlijk prachtig, maar ze waren ver weg van de bewoonde wereld. En gingen ze tijdens zo’n luxe vakantie in een krap tentje slapen? Dat was voor veel mensen geen optie, maar een hotel of bungalow was in die gevallen ook niet snel te vinden. Een rijke en slimme toerist pakte het anders aan en legde met een fraaie uitvinding de basis voor wat wij nu glamping noemen: een tent met de voordelen van een vaste accommodatie.

Dit principe is de afgelopen jaren zeer populair geworden, en het is niet moeilijk om te zien waarom. Je werkt het hele jaar hard en wilt maximaal kunnen genieten van je vakantie. Zeer veel mensen vinden het belangrijk om op vakantie even weg te zijn van het saaie Nederlandse landschap en het wispelturige weer: ze willen mooie natuur en een aangenaam klimaat. Je kunt dan eigenlijk geen betere keuze maken dan Kroatië. Wanneer je daar bent, wil je natuurlijk ook maximaal kunnen genieten van die natuur en de heerlijke zon. Zo werd de lodge tent in Kroatië populair: je bent heerlijk buiten op een prachtige camping, maar hebt daarnaast een accommodatie die van alle gemakken is voorzien. De luxe uitstraling laat je bovendien helemaal ontspannen en genieten.

Ultiem vakantie vieren in een lodge tent in Kroatië!

Wat mag je dan verwachten van zo’n lodge tent in Kroatië? Welnu: een eigen keuken met koffieapparaat, luxe bedden inclusief nachtkastjes en leeslampjes, een comfortabele zithoek, een volwaardige eethoek, prachtige eigen veranda met ligbedden, voldoende kastruimte, binnen- en buitenverlichting… Dat klinkt niet echt als kamperen, toch? Precies: dit is het nieuwe kamperen. Lekker zonnen rondom de tent, gezellig spelletjes spelen, ’s avonds een boek lezen, lekker uitgebreid koken: alles is mogelijk.

Bij ons vind je heerlijke lodge tenten op de fraaiste campings van Kroatië. Zoek jouw ideale camping, boek de tent van je keuze en je hebt gegarandeerd een topvakantie, of je nu samen komt of met het je gezin.

Ook interessant

Tent huren in Kroatië
Kroatië vakantie
Kroatië camping
Kindercamping Kroatië
Kamperen Kroatië
Luxe camping Kroatië
Mooiste campings Kroatië

Camping in Istrië
Camping Poreč
Camping Rovinj
Campings op Krk