• De beste campings van KroatiëDe beste campings van Kroatië
  • Vaste lage prijzenVaste lage prijzen
  • Persoonlijke servicePersoonlijke service
  • Luxe en comfortLuxe en comfort
  • Geniet van een onvergetelijke vakantieGeniet van een onvergetelijke vakantie

Autovakantie Kroatië

Ga jij dit jaar met de auto op vakantie? Easyatent geeft jou een aantal tips!

Vakanties heb je in alle soorten en maten. Zo kun je als vakantieganger kiezen voor een actieve vakantie, een all-inclusive vakantie, een groepsreis of zelfs een rondreis. Ook het vervoer speelt een rol tijdens je vakantie. Voor het ultieme vakantiegevoel kun je kiezen voor een autovakantie in Kroatië. Samen met je gezin of vrienden ontdek je de mooiste plekjes van Kroatië.

Slim op reis

Natuurlijk wil je als vakantieganger goed voorbereid op pad gaan. Tijdens jouw autovakantie in Kroatië wil je immers niet voor verrassingen komen te staan. Easyatent geeft jou daarom een aantal tips, zodat jij jouw autovakantie onbezorgd kan beginnen.

Tijdens jouw autovakantie naar Kroatië is het belangrijk dat je belangrijke documenten bij de hand houdt. Denk hierbij aan het kentekenbewijs en je rijbewijs. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het verkeer. Tijdens het vakantieseizoen kan het erg druk op de weg zijn, waardoor je gemakkelijk in de file belandt. Vertrek daarom vroeg en vermijd grote steden. Hierdoor is de kans groter dat je je vakantiebestemming sneller bereikt.

Iets waar vakantiegangers tijdens hun autovakantie geen rekening mee houden is het kopen van een vignet bij een ANWB-winkel. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maken gebruik van een autovignet om de wegen in het land te verbeteren. In Kroatië wordt tol betaald op alle autosnelwegen. Dit kun je afrekenen bij de tolpoortjes met een kaart of contant. Je kunt ook een tolbadge kopen bij een tolstation. Deze geeft je ongeveer 20% korting op je toltarief en je hoeft niet in de rij te staan.

Als je kiest voor een autovakantie naar Kroatië ben je één tot twee dagen onderweg. Tijdens deze lange reis is het verstandig om gebruik te maken van een goed werkende navigatie. Voordat je vertrekt is het verstandig om je navigatiesysteem te updaten, zodat je altijd de actuele routes kunt rijden. Daarnaast raden wij aan om direct met een volle tank te vertrekken. Is de tank bijna leeg? Tank dan op tijd, want je wilt niet noodgedwongen moeten stoppen bij bomvolle tankstations. Houd er rekening mee dat je niet bij ieder tankstation met een pinpas of tankpas kunt betalen. Zorg ervoor dat je een creditcard op zak hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Voordelen autovakantie Kroatië

Vakantiegangers zien meestal op tegen de lange reis, maar focussen zich niet op de voordelen van een autovakantie. Echter is het ideaal om op vakantie te gaan met de auto. Je kunt immers vertrekken wanneer je wilt, want je bent niet afhankelijk van vervoer via een trein of vliegtuig. Tijdens de reis bepaal je je eigentempo, je kunt een pauze inlassen wanneer je wilt en ongestoord je ding doen. Een ander voordeel is dat je op je vakantiebestemming altijd vervoer hebt. Je hoeft geen auto te huren of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het grootste voordeel van een autovakantie naar Kroatië is dat je gemakkelijk spullen mee kunt nemen. Tijdens een vliegvakantie ben je gebonden aan de grootte en het gewicht van een koffer. Bij een autovakantie hoef je alleen rekening te houden met het maximale laadgewicht.

Niet vergeten tijdens je autovakantie

In Kroatië is het verplicht om een aantal zaken in je auto te hebben. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Gevarendriehoek. Wanneer je met een aanhangwagen rijdt is een tweede gevarendriehoek verplicht.
  • Veiligheidsvest. Een reflecterend vest dat je bij pech of een ongeval aan moet trekken.
  • Verbanddoos. Let op: de houdbaarheidsdatum van de artikelen mag niet verstreken zijn.
  • Reservelampen. Deze plicht geldt niet wanneer je xenon- neon of ledverlichting hebt.
  • En ook de juiste uitrusting om het wiel te kunnen vervangen.

Ook wordt het aangedraden om een brandblusser mee te nemen in de auto. In bedrijfswagens is dit verplicht.

Autovakantie Easyatent

Ben jij opzoek naar een leuke accommodatie voor jouw autovakantie naar Kroatië? Kies dan voor een kampeertent op de leukste campings van Easyatent. Bij ons heb je keuze uit een ruim assortiment kampeertenten: safaritenten, bungalowtenten en mobile homes. Beleef samen met je vrienden of gezin een onvergetelijke autovakantie. Ontdek de mooiste plekjes langs de kust of drink een koud drankje onder de Kroatische zon. Heb jij vragen? Neem contact op met onze boekingsexperts.