Activiteiten Kroatië en Istrië

In Kroatië zijn veel verschillende activiteiten mogelijk voor jong en oud!

Tijdens je vakantie in Istrië, is het heerlijk om te genieten van de Kroatische zon, het strand en lekker eten. Maar het is ook leuk om iets te doen. In Kroatië zijn veel verschillende activiteiten mogelijk voor jong en oud! Easyatent heeft de leukste activiteiten in Kroatië en Istrië voor je uitgezocht en zet ze hier voor jou op een rijtje.

Leuke activiteiten in Kroatië en Istrië

Activiteiten in Istrië

In Istrië is enorm veel te beleven voor jong en oud. Toeristen zoeken vaak de kust van Istrië op en daarom vind je er veel activiteiten met of op het water. Voor de sportieve toerist zijn er veel activiteiten in Istrië met een boot of kajak. Je kunt met een kajak prachtige zeegrotten en kliffen van binnen bekijken of een dagtour maken met een boot, cruiseschip of speedboot naar Venetië of dolfijnen spotten op zee. Een hippe activiteit in Istrië is op dit moment suppen, ook wel stand-up paddleboarden genoemd. Je supt in ongeveer 2 uur langs allerlei prachtige eilanden.

Wil je liever iets in het water beleven? Dan kun je een snorkeltour boeken, waarbij je met een boot met glazen bodem een rondvaart kunt doen en zelf kunt snorkelen in het prachtige heldere water van de Adriatische Zee. Snorkeltours zijn vaak volledig verzorgd, zodat je kunt genieten van het water, de zon en de prachtige omgeving.

Houd je meer van droge activiteiten in Istrië? Ook dan is er genoeg te beleven. Zo kun je in Istrië bijvoorbeeld een segwaytour, wandeltocht of fietstocht maken langs prachtige natuur of zelfs een wijn- of olijfoliefietstocht doen. Ook kun je vanaf de kust bij Porec of Rovinj een dagtocht boeken naar Venetië. Daarnaast het Istrië prachtige kastelen, grotten en andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Leuke activiteiten in Kroatië

Wil je een rustige vakantie of juist lekker veel dingen zien en doen tijdens je vakantie? In Kroatië zijn voldoende leuke activiteiten, zodat je altijd iets leuks kunt doen dan bij je past. Wanneer je op zoek bent naar avontuur kun je gaan raften, suppen of kajakken op de Cetina rivier. Het kristalheldere water en de prachtige natuur met rotswanden en watervallen zorgen voor een prachtige actieve dag. Geen hoogtevrees? Ga dan skydiven of ziplinen! Deze leuke activiteiten in Kroatië kun je op meerdere plekken boeken.

Wil je liever een leuke activiteit in Kroatië die zorgt voor rust? Dan kun je gaan zeekajakken of fietsen door een van de nationale parken die Kroatië bezit.  Let wel op dat bij sommige fietstochten alleen kinderen vanaf 12 jaar mee mogen.

Activiteiten speciaal voor kinderen

Ook zijn er activiteiten in Istrië speciaal voor kinderen. Er zijn diverse waterparken in Istrië waar je met het hele gezin de hele dag kunt vertoeven. Wil je liever een droge activiteit met je kinderen ondernemen? Dan is een avonturenpark een leuk idee. Lekker klimmen en klauteren in de schaduw van het bos.

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kunnen ze op een banaan achter een speedboot, een snorkeltour speciaal voor kinderen volgen of heerlijk waterskiën. De aanbieders van deze activiteiten in Istrië denken graag mee over leuke activiteiten om jouw kinderen een toffe vakantie te bieden!