Coronavirus

Informatie met betrekking tot het coronavirus

 

Easyatent annuleert alle aankomsten tot en met 15 mei 2020.

Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de onzekerheid die dit met zich meebrengt hebben wij besloten alle aankomsten tot en met 15 mei 2020 te annuleren. Voor vakanties na deze datum verandert er voorlopig niets en zijn de boekings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing. Uiteraard volgen wij de ontwikkelen en adviezen van de autoriteiten zowel nationaal- als internationaal op de voet.

 

Waarom hebben wij deze maatregel genomen en wat zijn de gevolgen voor u. Wij zetten alles even op een rijtje:

 

  • Ik heb een reis geboekt met aankomst voor 15 mei. Gaat mijn vakantie nu niet door?

Nee, helaas gaat uw vakantie niet door. Deze beslissing is genomen door de verregaande maatregelen die er nationaal- en internationaal zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat het om een zeer uitzonderijke situatie gaat, kunnen wij niet uitsluiten dat u veel hinder zou kunnen gaan ondervinden tijdens uw reis en het verblijf op de bestemming. Daarnaast zijn voorbereidingen op de campings niet mogelijk door de beperkingen dit thans zijn opgelegd door de nationale overheden. Veel campings zijn en blijven voorlopig gesloten.

 

  • Ik heb al een betaling gedaan. Ben ik dat geld nu kwijt?

Nee, u bent uw geld niet kwijt. U behoudt het bedrag wat u ons heeft betaald als tegoed (waardebon) voor een volgende vakantie.

 

  • Tot wanneer kan ik dit tegoed gebruiken?

U hoeft niet meteen te beslissen. U kunt hier rustig de tijd voor nemen.

* De waardebon is inwisselbaar tot en met 31 maart 2021.

* De waardebon is geldig voor aankomsten tot en met 31 oktober 2021. U kunt de boeking zelf online maken. U kunt kiezen uit het gehele aanbod van Easyatent. De verrekening van de reissom regelen wij. U wordt hier na uw nieuwe boeking over geïnformeerd.

 

  • Mag ik de waardebon omwisselen voor contact geld?

Nee, dat is niet mogelijk. Gezien de uitzonderlijke situatie is met diverse brancheverenigingen (in binnen- en buitenland) afgesproken dat het rechtvaardig is af te wijken van de normale omstandigheden.

 

  • Als mijn nieuwe boeking goedkoper of duurder is, wat gebeurd er dan?

Als uw nieuwe reis goedkoper is, dan krijgt u het verschil terug, ook weer middels een waardebon. Is uw reis duurder, dan worden de meerkosten in rekening gebracht.

 

  • Is de regeling met betrekking tot kosteloos annuleren voor een bepaalde datum nog van toepassing?

Nee, gezien de huidige uitzonderlijke situatie is deze regeling niet meer van toepassing. Er wordt alleen nog gewerkt met een waardebon. De Nederlandse brancheverenigingen ondersteunen deze oplossing.

 

  • Als ik toch besluit mijn reis te annuleren, krijg ik dan het verschil tussen de annuleringskosten en wat ik betaald heb terug in contant geld?

Nee, ook het verschil tussen de annuleringskosten en wat je betaald hebt wordt in de vorm van een waardebon uitgekeerd.

 

  • Moet ik mijn restantbetaling gaan betalen?

Nee, wij hebben begrip voor de onzekerheid die er is. Wij adviseren u te wachten met het betalen van de (restant)betaling voor uw reis, tot u informatie van ons hierover ontvangt.

 

  • Kan ik een beroep doen op op mijn reis- of annuleringsverzekering?

Nee, dat is niet mogelijk. De redenen van annulering/wijziging vallen niet binnen de voorwaarden van de Allianz reisverzekering.

 

  • Ik heb een reis geboekt met aankomst vanaf 16 mei. Gaat deze wel door?

Ja, op basis van de informatie die wij nu hebben gaan wij ervanuit dat uw reis doorgaat. Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele informatie. Deze blijven wij van dag tot dag volgen.

 

De klanten met aankomst voor 15 mei 2020 worden door ons rechtstreeks geïnformeerd.

 

Heeft u ondanks onze uitleg nog vragen, dan verzoeken wij u vriendelijk ons deze per mail te stellen. Wij doen onze uiterste best u zo snel mogelijk te beantwoorden. Graag vragen wij hierin om uw begrip en medewerking.

 

Via deze webpagina zullen wij veel gestelde vragen zo veel mogelijk weergeven en actualiseren.

 

Website met nuttige informatie:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kroatie

 

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle