10 spannende buitenactiviteiten in Istrië

Voor elke dag een sportieve uitdaging!

Denk je aan Istrië, dan denk je vaak aan zon en zee. Maar wist je dat het schiereiland ook veel te bieden heeft waar je moe van kan worden? Ontdek Istrië op een actieve manier: dan smaakt dat verdiende drankje bij zonsondergang dubbel zo lekker!

Leuke activiteiten in Istrië

1) Zip-line experience in Pazin

Hoe spectaculair kan het zijn? Ruim 100 meter boven de grond, met een snelheid tot 50 kilometer, heerlijk zweven door de lucht. Er zijn afdalingen van 80, 220 en 280 meter. De waaghalzen gaan natuurlijk voor de langste baan. Vanaf Poreč ben je er in ongeveer 35 minuten rijden. Dat wordt genieten!

 

 

2) Rafting in de Kupa-rivier

Ja, je moet even iets verder rijden (ongeveer 2 uur van Poreč), maar je komt dan wel in een prachtig gedeelte van Kroatië met een woeste rivier die je uitdaagt voor een fijn “boottochtje” of voor rafting. Een geweldige belevenis voor het hele gezin. Wie durft?

 

3) Rotsklimmen in Raspadalica

Dat Kroatië een “rotsklimmersparadijs” is, is bij de liefhebbers van deze sport bekend. Maar ook de niet minder ervaren klimmers kunnen aan de slag. In Istrië, op ongeveer 50 kilometer van Poreč kun je 20 tot 30 meter hoog klimmen, waarbij je ook nog obstakels tegenkomt. Hoe hoog durf jij te gaan?

 

 

4) Klauteren en klimmen in het Glavani Park

Krijgt je een kik van activiteiten op hoogte, dan ben je hier op het juiste adres. Op nog geen 30 minuten van Rovinj is Glavani Park gelegen. Er zijn diverse routes, voor beginners en voor echte waaghalzen. Op 10 meter hoogte klim je van boom naar boom. Is dat nog niet genoeg dan kun je ook een vrije val gaan maken vanaf 20 meter. Je adrenalinepeil zal naar ongekende hoogte stijgen! 

 

5) Buggy Safaritour in Draguzeti

Misschien word je er iets minder moe van, spectaculair is het zeker. Met een buggy door het woeste landschap. En dat op slechts 32 kilometer vanaf Rovinj. Na een korte instructie ga je op pad. Over fantastische paden en door de bijzondere natuur van Istrië. Er is ook een koffiebreak. Kun je meteen van chauffeur wisselen. Want iedereen wil wel achter het stuur!

 

6) Grotten verkennen per kajak in Kamenjak

In het prachtige natuurgebied Kaap Kamenjak kun je je hart ophalen met prachte kajaktochten langs de kust. Maar er is meer. Je kunt het land “in”. Via het water kom je in de grotten van Velika Kolombarica. Onderweg kun je ook nog even klifspringen. Avontuur voldoende!

 

 

7) Walking trail naar Hum, het kleinste dorpje ter wereld

Wandel 12 kilometer door een het ongerepte noorden van Istrië. Het pad slingert door onherbergzame bossen, ondiepe riviertjes en door geheime plekjes. Het einddoel is het dorp Hum, wat is erkent als het kleinste dorp van de wereld. Als je goed getraind bent kom je na ca. 4 uur aan.

 

 

8) Ontdek de betoverende Plitvicemeren

Misschien niet de meest inspannende activiteit, maar door de adembenemende schoonheid zal je toch soms even moeten “rusten”. In dit, door UNESCO op de Werelderfgoed geplaatst park, kun je prachtig wandelen, boottochten maken, zwemmen, en genieten van de schoonheid van de natuur.

Een must tijdens je verblijf in Istrië.

 

9) Mountainbiketocht via de Parenzana-route

Op deze in 1902 geopende, maar in al 1935 gesloten spoorlijn, tussen het Italiaanse Triëst en Porec (123 km),  is een avontuurlijke mountainbike tocht uitgezet.  Via 11 bruggen en 8 tunnels wisselen inspanningen zich af met mooie uitzichten, paden door wijngaarden en olijfvelden en prachtige natuur. Dit alles in een lichtglooiend landschap. Een sportieve uitdaging in een mooi landschap!

 

10) Wandelen naar het hoogste punt van Istrië

Vanuit Poklon voert het pad je geleidelijk naar het hoogste punt van Istrië op 1.401 meter. Deze tocht gaat zeker niet via nette paden. Je moet soms klimmen, doorkruist weelderige bossen, maar zal ook natte voeten kunnen krijgen op de soms smalle paden. Kortom, een avontuurlijke tocht. Het uitzicht is echter adembenemend. Bij mooi weer heb je zicht op Venetië of op de Alpen. De tocht eindigt in Lovran.

Nieuwsbrief
Meld je aan
Visuele controle